Lektor Kepala, Jurusan Teknik Mesin

Pendidikan

ST., Teknik Mesin (Teknik Konstruksi dan Perencanaan), Universitas Syiah Kuala (1995)

MT., Teknik Mesin (Rekayasa Perancangan dan Manufaktur), Institut Teknologi Sepuluh Nopember (2001)

Ph.D, Teknik Mesin (Getaran mekanik dan Instrumentasi), Universitas Malaya (2018)

Alamat Surel

ajannifar@gmail.com

Bidang Riset

Getaran Mekanik, “Virtual Instrumentation”, Tribologi dan Pengendalian Kualitas.

Publikasi

A review on the pattern of electricity generation and emission in Indonesia from 1987 to 2009, Renewable and Sustainable Energy Reviews vol. 16, June 2012.

A review of available methods and development on energy storage; Technology update, Renewable and Sustainable Energy Reviews vol. 33, May 2014.

Development of a new driving impact system to be used in experimental modal analysis (EMA) under operational condition, Sensors and Actuators, A: Physical vol. 263, 15 August 2017.